Blog

Voedselverspilling, hoe zit dat nou echt?

Er is steeds meer aandacht voor de enorme hoeveelheden voedsel die jaarlijks verloren gaan in Nederland.

In Nederland gooien we thuis gemiddeld 47 kg eten per persoon per jaar weg. Dat zijn geen schillen en botten, maar eetbaar voedsel. 5 kg zit zelfs nog onaangeraakt in de verpakking of schil wanneer het wordt weggegooid.

Heb jij na het eten van een appel ook zo snel weer trek?

Herken je het ook, mensen die zeggen na het eten van een appel helemaal geen verzadiging te ervaren? Wellicht geeft onderstaande informatie hier een verklaring voor.

Zwanger willen worden: zorg voor een fit lijf.

Wanneer je graag zwanger wilt worden, is het goed om ervoor te zorgen dat je zo fit mogelijk bent. Dat betekent dat je naast een goede conditie ook op je gewicht moet letten en als je (wat) te zwaar bent eerst wat af moet vallen. 

Wat voor type eter ben jij?: De lijngerichte eter.

Houd jij je eerst een paar weken heel nauwkeurig aan jouw (te) strenge gedrags- en dieetregels maar gaat het daarna mis met mogelijk (vr)eetbuien? Is het voor jou een worsteling en een strijd met eten en de weegschaal?

Wat voor type eter ben jij?: De emotionele eter.

Als emotionele eter ga je vaak meer eten bij onaangename emoties als; verdriet, eenzaamheid, somberheid, boosheid, stress maar ook onrust, angst of verveling.

Wat voor type eter ben jij?: De externe eter.

Ben je een externe eter, dan vergroot alleen al de geur van eten jouw trek, en het zien ervan maakt dat je dit moeilijk kunt weerstaan. Het ruiken van lekker vers gebakken brood van de bakker, maakt dat je het wilt kopen.