alt

Dieetadvisering

Bij het beroep diëtist wordt vaak gedacht aan afvallen. Ook wij hebben zeer veel ervaring in het begeleiden van mensen met overgewicht.

Er zijn echter nog veel meer soorten dieetbehandeling waarvoor mensen door een (huis)arts naar de diëtist worden verwezen.

Wanneer u door een (huis)arts bent verwezen, bestaat er een kans dat de kosten van de consulten door uw ziektekostenverzekeraar worden vergoed. Dit hangt af van uw polis. Diëtetiek wordt vergoed via de aanvullende verzekering. Hier vindt u een overzicht van de verschillende ziektekostenverzekeraars en hun vergoeding. Let op: deze is mogelijk niet compleet, dus kijk voor de zekerheid ook in uw polisvoorwaarden. 

Wanneer dieetadvisering niet in de polis van uw (aanvullende) verzekering is opgenomen, ontvangt u zelf aan het eind van iedere maand van ons een rekening van de kosten van de consulten.

Wij houden de gehele dag door spreekuur en zijn dan met cliënten in gesprek. Het is daarom het best telefonisch contact op te nemen om vragen te stellen of een afspraak te maken.

De eerste afspraak duurt ongeveer een uur. In dit gesprek vindt de intake plaats en krijgt u een persoonlijk dieet- of voedingsadvies. Het tweede consult duurt meestal een half uur. Naar aanleiding van het gegeven advies kunt u vragen stellen. Ook wordt dan aanvullende informatie gegeven. Dit behoeft over het algemeen wat meer tijd. De vervolgconsulten duren een kwartier. Dit lijkt misschien kort, maar wanneer alles naar wens verloopt is het meestal voldoende. Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat u zoveel mogelijk consulten vergoed krijgt.
Soms is het echter wenselijk dat alle vervolgconsulten een half uur duren. Dit zullen wij dan met u bespreken.
De frequentie van de consulten (dus de tijd tussen 2 vervolgconsulten) wordt altijd in overleg met u bepaald.

Tijdens de gehele behandeling zullen wij uiteraard adviseren op basis van onze deskundigheid en ervaring, maar zijn uw eigen wensen en behoeften leidend als het gaat om te stellen doel en inhoud.