alt

Kinderen
 

Kinderen in alle leeftijden zijn welkom in onze praktijk. We zien:

• baby's (en oudere kinderen) met allergieën
• peuters, kleuters en schoolkinderen, die slecht eten
• kinderen met darmklachten
• kinderen met overgewicht
• en kinderen met andere eetproblemen
We hebben diverse methodes om de kinderen (op speelse wijze) te begeleiden.

Kinderen met overgewicht begeleiden we zowel individueel als in groepsverband.
 
Als je wilt kijken of het gewicht van je kind goed is, klik dan hier. Wanneer u nog vragen (of interesse) heeft kunt u dit aangeven op het contactformulier
 
De eerste 3 uur van de behandeling wordt betaald uit de basisverzekering. Kinderen onder de 18 jaar hoeven daar geen eigen risico over te betalen. Voor meer informatie over de vergoeding klik hier.

Wij behandelen kinderen, die last hebben van  (of neigen tot) overgewicht, zowel individueel als in groepsverband.

Individueel: Bij de individuele begeleiding geldt dat, net als bij de volwassenen, de behandeling afgestemd wordt op de wensen en behoefte van het kind. Een aantal punten die aan bod kunnen komen: informatie over voeding, zelf keuzes leren maken (bv mbv  de “Sterrenwijzer”),  voldoende beweging, beloning, opvoedproblemen rondom voeding, etc. Het aantal consulten is afhankelijk van de voortgang en behoefte van kind en ouders.

Groepsverband: Goed Bezig! is een programma waarin een groep van ongeveer 10 kinderen (en hun ouders) aan de slag gaan om iets aan hun (over)gewicht te doen. Het totale programma duurt een jaar.

Tijdens dit programma wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl:  voeding, conditie, kracht, weerbaarheid en zelfvertrouwen. De ouders worden nauw bij het programma betrokken door onder andere ouderbijeenkomsten, waardoor de gezonde leefstijl in het gezin kan worden doorgevoerd.

Wat houdt Goed Bezig! in:

 • • Een intake gesprek met  de diëtist,  de orthopedagoog en de kinderfysiotherapeut. In overleg beslissen zij of een kind mee kan/mag gaan doen.
  • Een half jaar wekelijks sporten bij sportschool BodyDyamics, waarvan de eerste 6 weken 2 maal per week (op dinsdag en donderdag). Daarna wordt er 1 x per week (op donderdag) gesport. Tijdens de laatste weken wordt er ook gesport bij oa de voetbalclub, de reddingsbrigade, de korfbal, judo, atletiek, etc. De bedoeling is dat na deze periode het kind zelf lid gaat worden bij een sportaanbieder.
  • Samen met de ouders en diëtist werken de kinderen met ‘de Sterrenwijzer’, een educatief programma om kinderen (en ouders) te leren omgaan met voeding, zowel wat betreft calorieën als voedingswaarde: wat is gezond, minder gezond en ongezond.
  • Een aantal individuele bijeenkomsten met de diëtist en kinderfysiotherapeut, waarbij de voortgang (en resultaten) van het programma  op zowel voedingsgebied als op fysiek gebied  bekeken worden, waarbij regelmatig  lengte en gewicht gemeten zal worden.
  • 5 ouderbijeenkomsten , waarbij de ouders samen met de  orthopedagoog en de diëtist diverse items zullen bespreken, die zij in het dagelijks leven tijdens dit programma tegen zullen komen.
  • 2 kinderbijeenkomsten met de orthopedagoog waarbij gewerkt wordt aan de weerbaarheid van de kinderen.
  • 2 kinderbijeenkomsten met de diëtist waarbij in groepjes op speelse wijze gewerkt wordt aan de kennis van de kinderen op gebied van voeding.
  • Indien daar vraag naar is, kan ook nog een voorlichting in de supermarkt gehouden worden om te leren waar er op gelet moet worden bij de aankoop van bepaalde producten.

De kosten van de begeleiding door de diëtist en de kinderfysiotherapeut worden (gedeeltelijk) betaald uit de zorgverzekering. De overige kosten worden gefinancierd door de gemeente Tiel.
De eigen bijdrage is € 50,00. Er wordt daarnaast een borg van € 150,00 gevraagd. Als na afloop van het hele programma blijkt dat kind èn de ouders 80% aanwezig zijn geweest, wordt  de borg weer terugbetaald.

Aanmelding via Angelique Becks, 0344-621459 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.