alt

Zwangerschap
 

Normaliter is een gezonde voeding belangrijk, maar in de periode van zwangerschap is een volwaardige voeding natuurlijk een ‘must’, tenslotte moeten alle bouwstoffen op een goede wijze aangeleverd worden om het kind goed te laten groeien. En dit kan alleen maar via de voeding van de moeder.


Sinds een aantal jaren participeren wij in het multidisciplinaire samenwerkingsverband ‘Rondom de zwangeren’.
De redenen van verwijzing zijn zeer divers. Het kan zijn vanwege overgewicht (voor de zwangerschap), obstipatie, bloedarmoede,  veel braken, verdenking op onvolwaardige voeding (bv slecht eten, vegetarische voeding of bij een allergie of intolerantie, bv een lactose-intolerantie) .
Soms is ook sprake van  een verstoorde bloedsuiker of verdenking hierop. Wanneer een vrouw tijdens de zwangerschap in korte tijd veel aankomt of klaagt over duizeligheid/flauw zijn kan dit wijzen op een verhoogde bloedsuiker. Maar ook als het kind hard groeit, er veel vruchtwater is, er in de familie diabetes voor komt, een eerder kind geboren is met een hoog geboortegewicht, kan dit een reden zijn om de zwangere naar ons door te sturen. Er kan besloten worden om een dagcurve te laten maken van de bloedsuikerwaarden. De zwangere krijgt hiervoor van ons de benodigde informatie. Natuurlijk zal een op maat geadviseerd voedingsadvies niet ontbreken.